Препоръки за намалението на Сиела

препоръки за намелението на сиела

Хей 🙂

Няма да ви лъжа, намаленията на Сиела ги обичам с цялото си сърце! Толкова съм благодарна на издателството, че няколко пъти в годината ни радват с чудесни намаления на още по-чудесни заглавия. Мисля, че откакто се правят, не съм пропускала да се поглезя с някоя и друга книжка. Даже вече си имам сериозен запас от сиелски заглавия в сравнение с други издателства. Голяма мафия са хахах.

Днес искам да ви препоръчам някои от моите любими заглавия, които смятам, че ще се харесат на повечето от вас, защото са интересни и дълбоки истории, които имат много какво да споделят.

“Аз още броя дните” – Георги Бърдаров

Топла майска нощ през 1993. Обсадата на Сараево е безпощадна. Води се братоубийствена война. Война, сред която любовта на Айда и Давор сякаш просто няма място. Опитвайки се да съхранят най-ценното, те взимат решение, което или ще им донесе заветната свобода, или ще ги прибере завинаги.

Историята на Айда и Давор е, как да ви го кажа, всепомитаща, задушаваща, парализираща и отнемаща глътките въздух в дробовете ви. Тя е толкова истинска, неподправена и силна, че усещате сякаш сте ги познавали, сякаш един хляб и покрив сте делили.

Ако си вземете само едно нещо от намаленията, то нека е тази книга.

“Последната любов на Баба Дуня” – Алина Бронски

Фенове ли сте на Уве и Бакман? Ако да, то тази книжка е точно за вас! Баба Дуня, подобно на намусения, но чаровен Уве, е леко начумерена, болезнено стриктна и с огромно сърце героиня, която ще ви заплени още от първите страници. Мъжко момиче, което се бори с живота насред високо радиационна област около Чернобил. Една силно автентична и сурова история, която препоръчвам с две ръце.

“Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг” – Фредрик Бакман

Ах, този грабващ сърцата швед! Този му кратък разказ по нищо не отстъпва на романите. Успя да ме усмихне толкова широко, че мускулите ме заболяха на устата. След това ме разплака изневиделица. Един дядо и неговото внуче. Един свят, различен от реалността. Те се срещат, за да си разкажат онези малките неща от живота, които остават после завинаги в спомените.

“Войната на таралежите” – Братя Мормареви

Няма да съм аз, ако не ви препоръчам и някоя детска книжка! А пък “Войната на таралежите” е химна на моето детство! Не мога да ви опиша колко много любов изпитвам към тази луда банда хлапета и колко съпреживявам всеки път техните приключения. Изданието на Сиела е повече от невероятно, така че отивайте и го грабвайте!

“Гневът и зората” – Рене Ахдие

Харесвахте ли като малки приказките от 1001 нощ? Аз, меко казано, ги обожавах! “Гневът и зората” е нещо като модерен преразказ с отракана и войнствена главна героиня – Шази – която няма да се спре пред нищо само и само да отмъсти за най-добрата си приятелка. Изпълнена с много кураж и готова за отмъщение, Шази доброволно става съпруга на Халид – осемнадесетгодишният халиф на Хорасан, който всички смятат за чудовище, което убива жените си на сутринта след сватбата. Това обаче не е цялата история. Огромна тайна е скрита зад стените на двореца и Шази е решена да я разкрие!

Вие какво мислите да си вземете от намаленията?

Усмивки и панди,

Криси

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s