Simon vs. the Homo Sapiens Agenda by Becky Albertalli

DSC_0859

 

Хей 🙂

Как сте? Аз съм затънала в работа в университета, но краят му се вижда поне! Този петък ще е последният ден от семестъра и ваканцията за преговор за изпитите започва. Аз, разбира се, ще си дам няколко дни почивка и след това ще запретвам ръкави да се подготвям за сесията.

В началото на март прочетох тази страхотническа книга и просто нямам търпение да ви разкажа повечко за нея, защото смятам, че напълно заслужава вашето внимание.

Саймън е объркан тийнейджър, който все още намира за трудно да се впише в света около себе си и особено в училище. Прикривайки истинската си самоличност, защото се страхува, че близките му няма да реагират добре на факта, че е гей, той започва онлайн връзка с единствения друг човек, който го разбира напълно – Блу. Блу, който също е гей момче, опитващо се да навигира в сложната гимназиална джунгла. Докато един ден Саймън забравя имейла си включен на училищен компютър и негов съученик започва да го изнудва, за да се добере до приятелка на Саймън. Ще бъдат ли разкрити Блу и Саймън? Готови ли са да отворят себе си напълно пред света?

Докато четях книгата, заклевам се, бях с огромна усмивка на лицето си! Героите са толкова автентични и реалистични, че ги усещах повече като приятели, отколкото като измислени персонажи, живеещи само на страниците на книгата ми. Много ми хареса акцента върху приятелството и неговата роля на второ семейство, както и това, че семейството на Саймън взимаше активно участие в историята.

Имаме нужда от такива книги! Книги, които ни показват света и хората в тяхната най-прекрасна шареност. Които ни разказват, че всички имаме правото да сме себе си и че тази различност е това, което ни прави уникални и достойни за внимание и любов.

Една сладурска съвременна история, която бих препоръчала на всеки.

Усмивки и панди,

Криси

Advertisements

One thought on “Simon vs. the Homo Sapiens Agenda by Becky Albertalli

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s